Creëer een industriële rusty look met roestverf

Roestverf: voor de industriële look die u wenst

Een van de trends van het ogenblik op het interieurvlak is ongetwijfeld de industriële look. De ruwe bouwmaterialen en de sfeer van de oude fabriekshallen in de hedendaagse en moderne ruime panden geeft een bijzonder effect waar er grof geld voor neergeteld wordt. Misschien denkt u daarbij wel dat een dergelijke sfeer in eigen huis creëren een moeilijke taak is. In de praktijk valt dat echter heus mee. Zo kunt u al een industrial vleugje aan uw woning toevoegen aan de hand van roestverf.

Go industrial!industriele look

De industrial look is een terugkeer naar de 19de eeuw en de gigantische fabriekshallen die toen opkwamen en het dagdagelijkse leven domineerden. Kenmerkend aan die oude fabriekshallen was het open en bloot liggen van de ruwe materialen. In die tijd was dat natuurlijk een kwestie van geld besparen waar het kon en geen bewuste stijlkeuze. Vandaag de dag ligt dat anders: de bril van nostalgie is over de industriële look gegaan en de rauwheid die uitgaat van deze ruwe materialen slaat goed aan bij de moderne mens. Dat hoeft ook niet te verbazen: in onze steeds drukker wordende moderne wereld is het een must een plek te hebben om tot rust te komen. En waar kan dat dan ook beter dan in het minimalistische van de industriële look. Bijkomend voordeel: als u uw huis aan het verbouwen bent geeft dat al weer heel wat minder opruimwerk! Vraag blijft natuurlijk: wat is dat nu exact, een industrial look?

Het bereiken van de industriële look

We zeiden het al: industrial is een echte terugkeer naar de fabriekshallen. Uiteraard bedoelen we daarmee niet dat u meteen een oud fabrieksgebouw dient aan te kopen en eenmaal thuis aan de band moet gaan staan. We bedoelen er wel mee dat er heel wat elementen uit die fabrieksgebouwen overgenomen zijn voor de look zoals onder andere:

Ruwe materialen

Ruwe bakstenen muren, betonnen gietvloeren, onbehandeld hout, … Een industriële woning kan niet zonder her en der wat ruwe materialen te hebben liggen. Vanzelfsprekend is dat in het ene huis al net iets gemakkelijker dan in het andere.

Grote, open ruimtes

Grote, open ruimtes waren typisch voor de oude fabrieksgebouwen en zijn dat ook voor de industriële stijl. Dat echte loftgevoel is waar er naar gestreefd wordt.

Metaalkleuren

Het kleurgebruik in een industriële woning wordt bewust heel metalig gehouden. Niet te gek doen en qua afwisseling op zwart en wit gebruiken we een roestkleur en andere metaalkleuren.

Minimalistisch meubilair

Een vol huis is geen industriëel huis. Dat meubilair houden we dan ook zo simpel en minimalistisch mogelijk.

De rol van roestverf

Maar wat moet u dan doen als u een grote fan bent van de industriële look maar alles er eigenlijk gewoon… te nieuw uitziet? Geen zorgen maken is het correcte antwoord want met deze verf lost u dat al snel op. De kans is natuurlijk groot dat u nog maar weinig bekend bent en weinig ervaring hebt met roestverf. Het is eigenlijk kristalhelder: met roestverf bekomt u binnen de kortste keren een echte roestkleur op het materiaal waar u dat wenst. Het ideale hulpmiddel dus om mee die industrial look in huis te halen.

roestverfroestverf activator

Hoe werkt het dan?

Bij de verf die bestaat uit ijzerdeeltjes zit een primer, een flesje activator, twee kwasten en een gebruiksaanwijzing. Deze volgen en enkele uren later is het voorwerp van uw keuze al mooi uitgeroest en klaar om als pronkstuk centraal in huis te zetten. Dat hoeft overigens ook niet beperkt te blijven tot binnen in huis. Zo kan roestverf ook een leuk idee zijn voor sierelementen in de tuin: een tafel of bloempotten in die echte roestkleur geven uw tuin vast en zeker dat speciaal karakter waar u naar op zoek bent.

Nog toepassingen

De verf kan ook gebruikt worden om de spijlen van uw bed te behandelen en zo een echt oud meesterwerk te hebben om in weg te dromen. Alle metalen sierelementen binnen kunnen zeker ook een laagje gebruiken en voor u dat denkt: roestverf is niet enkel en alleen maar geschikt voor metalen oppervlakten. Hebt u niets van metaal in huis dan kan roestverf ook gebruikt worden om de impressie te creëren dat dat er wel is. Roestverf is dan ook de ideale partner van de industrial look.

Whitewashspecialist.nl KvK: 56352159