Roep die alsmaar hoger wordende energierekening een halt toe met deze 3 tips

Nu de situatie tussen Oekraïne en Rusland dreigt te escaleren, voelen ook wij hier in Nederland helaas de consequenties. Met name in onze portemonnee. Gelukkig is in ons land de oorlog nog niet uitgebroken, maar dat betekent niet dat wij deze nare periode geheel ongeschonden door zullen komen. Rusland is namelijk één van de grootste leveranciers van ons gas en heeft ons daarmee aardig in zijn greep. Alleen al het dreigement van Poetin om de gaskraan dicht te draaien voor Europa heeft ertoe geleid dat de prijzen de pan zijn uitgerezen. Voor de inval van Rusland in Oekraïne waren de prijzen al vrij fors, nu zijn ze alleen maar meer gestegen en deze trend lijkt zich voorlopig ook nog wel even door te zetten. Onze energierekening zal alsmaar hoger worden. Toch zijn er enkele manieren te bedenken waarop jij de energiekosten enigszins in bedwang kunt houden. Hoe? Dat lees je hieronder.

Gooi die oude gaskookplaat aan de kant, inductie heeft de toekomst

Gas is momenteel ontzettend duur en zal dus ook alleen maar duurder worden de komende tijd. Wie nu nog op gas kookt zal hoogstwaarschijnlijk niet blij worden van de komende energierekening, vooral niet wanneer er volgens variabele tarieven gerekend wordt. Vlees urenlang laten sudderen zit er helaas niet meer in. Tenzij je besluit om over te stappen op een inductie kookplaat. Met een dergelijke kookplaat wordt de pan rechtstreeks verwarmd en gaat er geen warmte en energie verloren. Koken op inductie is dus een stuk voordeliger.

Sta niet langer onder de douche dan nodig

Extra lang poedelen onder de douche, het is soms erg verleidelijk. Vooral wanneer je de hele dag gewerkt hebt en veel hebt moeten zweten. Toch doe je er met de huidige gasprijzen goed aan om niet langer onder de douche te staan dan nodig. En af en toe een dag overslaan is ook helemaal niet zo erg!

Vervang gloei- en halogeenlampen door LED verlichting

Gloei- en halogeenlampen zijn uiterst inefficiënt en daardoor ware energievreters. LED lampen, zoals de LED highbay, zijn wat duurder in aanschaf maar gebruiken veel minder energie en gaan bovendien langer mee. Hierdoor zijn LED lampen, te koop op ledlichtstunter.nl, op de langere termijn een stuk voordeliger. Tel uit je winst!

Whitewashspecialist.nl KvK: 56352159